vineri, 5 iulie 2013

TREZESTE-TE! (constientizare)

Pur si simplu trezeste-te!

Harriet Tubman: “Am eliberat o mie de sclavi. As fi eliberat inca o mie daca macar siau ca sunt sclavi.”
Cristi Pascal: “Cata vreme dormi in papuci o sa plangi in somn.”

In somn inghiti durerea unei operatii, poti fi facut de ras si sa nu iti pese, poti fi batjocorit si sa nu suferi, poti fi pus sa faci lucruri impotriva vointei tale si sa te supui orbeste fara sa te opui in vreun fel. Cel mai important lucru: in somn nu faci nimic !

Principalul si probabil singurul motiv pentru care multi nu vor sa se "trezeasca" este frica.
Frica de a suporta durerea repercusiunilor propriilor actiuni.
Frica de a iesi din stare de comoditate in care ai trait pana acum facand cu adevarat si altceva in afara de a te plange.
Frica de a gandi si de a nu mai fi dependent de ce iti spun altii ce sa faci ci de de propria gandire.
Frica de a-ti asuma responsabilitatea stari din viata ta si de a face ceva.

Sunt doua feluri in care oamenii se "trezesc", constientizeaza. La fel ca si dintr-un somn obisnuit te poti trezi incet - clipa de clipa observand atent ce se petrece cu tine si cu viata ta. Sau te poti trezi brusc, dintr-o galeata de apa aruncata pe tine – un eveniment menit sa iti deschida ochii si sub influenta noilor emotii, sa vezi lucrurile cu totul altfel decat erai obisnuit.

De ce e atat de importanta constientizarea? Pentru ca adesea este suficienta sa declanseze in om celelalte elemente ale Triadei Atitudinii si sa ii schimbe viata. Atata de puternica este Constientizarea.
Dar nu intotdeauna. De ce? Pentru ca adesea oamenii ajung sa se complaca intr-o situatie dureroasa sub diferite aspecte, tot dintr-o forma sau alta a fricii. Asemeni otravii ingerate in cantitai mici cu care organismul se obisnuieste, in timp au acceptat durerea respectiva in doze mici ajungand sa fie imuni la situatii tot mai grave si mai dureroase.
Mai grav o astfel de stare ajunge sa substituie realitatea devenind ceva firesc, inlocuind firescul lucrurilor (de aici multe alte probleme).

Si desi adesea vad ce se petrece cu ei, aici e punctul in care oamenii ajung sa traiasca intr-o transa. Se “leagana” singuri, perpetuand somnul auto-indus si evitand una sau alta dintre fricile de mai sus. Asta este un loc foarte periculos in viata si cel mai adesea un soc este cel care are puterea de a trezi, lucru care se petrece in majoritatea cazurilor dureros.

Ce ai nevoie sa te puna in miscare, sa nu mai lancezesti in starea de pana acum si de care te plangi cu fiecare ocazie? Este o viata mai buna pentru tine.
Tu ce ai nevoie sa te trezesti?

Cristi Pascal, dezvoltand atitudinea Pe Celalalt Mal

Niciun comentariu: