joi, 14 octombrie 2010

Ce lipseste romanilor?

       Aici va provoc sa spuneti ce credeti voi ca lipseste poporului roman pentru a atinge acea bunastare pe care, oricat am ascunde-o sub o falsa modestie, cu totii o cautam? Muncim mult, suntem inteligenti si totusi...
       Ma incapatanez si cred ca suntem mai mult decat parem. Scriu aceasta carte cu convingerea ca pot face ceva bun pentru romani, ca suntem deosebiti si avem multe de realizat in lume.
       Se spune ca "felul in care iti asterni asa vei dormi". Ei bine, "asternutul" la care fac referire in carte va surprinde pe cei mai multi. Si paradoxal, toti stiu sau macar au auzit de asta, dar prea putini fac ceva in privinta asta. Aceste "asternut" reprezinta chiar fundamentul oricarui inceput, al oricarei schimbari. Si din experienta (atat a mea cat si a celorlalti) stiu ca fara o temelie buna nu poti zidi nimic trainic.
       Pentru cartea mea, totul este pregatit. Mai trebuie organizat si aranjat astfel incat totul sa formeze cartea in forma ei finala. In "Pe Celalalt Mal" nu doar expun problemele filozofic ci ofer si solutii care va schimba total punctul de vedere al multora.
       Dar va intreb: voi ce credeti? Ce lipseste si ce ar trebui sa facem noi ca popor care suntem fruntasi in numarul de ore de munca si avem romani inteligenti si performanti peste tot in lume? Raspunsul vostru poate fi folositor si isi poate gasi un loc in carte spre a fi de folos cititorilor. Nu imi atribui mie ceea ce este al altora de aceea va voi cita pe voi. Ce este al vostru va fi al vostru si in carte; si in felul acesta toti cei ce vor citi cartea vor primi o idee buna de la voi. Spuneti-va parerea, sincer, asa cum simtiti voi si mai ales, ce credeti ca ar trebui schimbat? Si din experienta voastra, ce credeti ca ar trebui sa facem?

                                                                                               "Te rog iarta-ma. Multumesc. Te iubesc!"

Un comentariu:

Maria F spunea...

multumesc ca te gandesti la mine si la altii prin cartea ce vrei sa o scoti.vizavi de intrebarea ce le lipseste romanilor? le lipseste stima de sine.daca ar merge la un lac si nu ar avea puterea sa priveasca spre celalalt mal ci s-ar uita in oglinda apei, in jos, sa nu se vada distorsionati, nesiguri, neincrezatori in ei insisi.sa-si vada reflexia lor in apa: a lor asa cum sunt cu bune si cu rele, sa nu se compare cu altii pentru ca sunt unici, sa se respecte pe sine, sa fie sinceri.dupa ce s-au vazut corect pe ei insisi vor avea puterea sa priveasca pe celalalt mal...de acolo altii ii privesc pe ei.Vor fi vazuti dupa ceea ce vor reflecta din ei-sinceritate si apreciere sau prejudecata si ura.celalalt mal ar putea insemna calalalt 'eu' cel corect, fara prejudecati si dornic sa se alinieze la legile universale libere nu la constangerile vreunui popor, obicei si cultura. malul ar putea insemna baza proprie; o baza de sine consolidata cu respectul de sine va duce cu siguranta la alte maluri sigure, nu se va 'inneca tocmai la mal'