vineri, 12 noiembrie 2010

Câte procente din viaţa noastră trăim, de fapt?

   Toată lumea acceptă că mintea omenească se compune din mintea conştienta şi cea subconştientă. Şi când spun "toată lumea" mă refer atât la lumea ştiintei cât şi la cea religioasă.
   Procentele referitoare la partea conştientă a creierului nostru variază în limite destul de mici: între 4 şi 10%. Totuşi, nimeni nu acordă mai mult de 10%.
   Acum, dacă noi suntem conştienţi numai de cele zece procente, câti v-ati gândit vreodată că (şi aici e paradigma) marea parte a vieţii noastre... "ne scapă". Trăim zece procente din viaţa noastră!!
   Pentru cei mai mulţi dintre noi, deciziile pe care le luăm sunt bazate pe experienţele pe care le-am trăit. Citeam undeva că "noi suntem suma experienţelor noastre". Deci atunci cand luăm o hatărâre sau ne decidem asupra ţelului pe care vrem să îl atingem analizăm până la epuizare ce putem şi cum putem realiza acel obiectiv. Dar asta înseamnă că vom obţine un rezultat care se va încadra, din nou, în cei 10%.
   Dacă mintea conştientă este reprezentată de o sămânţă, subconştientul reprezintă pământul din care conştientul răsare, în care îşi are rădăcinile şi din care îşi trage energia pentru a acţiona. De aici care răsare tot ce am "plantat" de-a lungul vieţii.
   Dar nu vreau să rămâneţi cu dezamagirea asta. Vine şi o veste bună: deşi nu putem extinde conştientul nostru peste cei zece la sută din capacitatea creierului (şi paradoxal acesta este un lucru bun) putem influenţa şi antrena subconştientul nostru astfel încât sa beneficiem de atributele lui. Pentru că, chiar dacă lucrează separat, aceste două părţi ale minţii noastre colaborează una sub influenţa celeilalte.
   În carte descriu în detalii procesul, precum şi metode prin care ne schimbăm viaţa influenţându-ne  subconştientul. Iar aceasta o vom face prin intermediul minţii conştiente.

                                                                                       "Te rog, iarta-ma. Multumesc. Te iubesc."

4 comentarii:

Anonim spunea...

cei care citesc trebuie sa creada in cele doua fronturi,creierul constient si subconstient.
joseph murphy spunea ca tot ce mentalul constient ia drept bun, va fi acceptat si de catre subconstient care va manifesta in cele din urma acest lucru.el spunea sa avem incredere in legile imuabile ale creatiei, in protectia divina si in binecuvantarea sa.

Cassiopeia spunea...

Nu inteleg ce vrei sa spui. Eu stiu ca imi folosesc 100% din creier, la fel ca toti oamenii, pentru ca daca nu l-as folosi la capacitatea maxima nu ti-as putea scrie comentariul acesta.

Pe Celalalt Mal spunea...

@Cassiopeia, pentru ca tot a fost lansat forumul , ti-am raspuns acolo in mult mai mutle detalii. si tot acolo putem dezvolta orice subiect oricat doriti. va invit pe forum!

Marga Kiro spunea...

Stiinta, religia si arta sunt ramuri ale aceluiasi COPAC!!!